Jak zvýšit úspěšnost KET (kryoembryotranseferu) tak, abyste se co nejdříve dočkali vytouženého miminka
Blog

Jak zvýšit úspěšnost KET (kryoembryotranseferu) tak, abyste se co nejdříve dočkali vytouženého miminka

3 minuty čtení
Blog
3 minuty čtení

Jak zvýšit úspěšnost KET (kryoembryotranseferu) tak, abyste se co nejdříve dočkali vytouženého miminka

Z článku se dozvíte

Přenos embrya do dělohy je jedním z nejdůležitějších kroků v IVF léčbě, proto je dobré ho co nejvíce podpořit. Řešením mohou být doplňkové metody, které stanovují ideální čas pro transfer, pomáhají úspěšnému uchycení embrya v děloze nebo harmonizují energie v těle.

Jaká je úspěšnost KET aneb s jakou pravděpodobností otěhotním?

Pravděpodobnost otěhotnění po transferu jednoho embrya vyšetřeného preimplantačním genetickým testováním se na naší klinice blíží k 60 procentům. V drtivé většině cyklů se ale podaří získat více perspektivních embryí. Přibližně 7 z 10 párů tak na cestě k miminku stačí pouze jeden IVF cyklus. Během 4 IVF cyklů u nás otěhotní 99 procent párů.

Jak zvýšit úspěšnost KET a co pro to můžete udělat?

Transfer embrya do dělohy je pomyslným vrcholem IVF léčby. Jeho podstatou je vložení vybraného perspektivního embrya do dělohy ženy. Podívejte se, na metody, které mohou otěhotnění pomoci. 

Kultivační médium EmbryoGen/BlastGen 

Kultivační látky EmbryoGen/BlastGen obsahují klíčový růstový faktor GM-CSF, který je zásadní při vstřebávání živin časného embrya. Tento růstový faktor podporuje jeho růst a zvyšuje pravděpodobnost dosažení fáze blastocysty. Kromě toho chrání embryo před poškozením způsobeným buněčným stresem a programovanou buněčnou smrtí. Růstový faktor GM-CSF přirozeně najdeme ve vejcovodech a v děloze během těhotenství. Umožňuje lepší vývoj a vzájemnou komunikaci embrya s děložní sliznicí. Díky tomu embrya, která jsou pěstována a přenesena do dělohy v médiích obsahujících GM-CSF, mají větší šanci na úspěšné uhnízdění. 

Testování zralosti endometria

Děložní sliznice, známá také jako endometrium, je umístěna ve vnitřní vrstvě děložní stěny a hraje zásadní roli v procesu otěhotnění. Existuje specifické období během menstruačního cyklu, označované jako implantační okno, kdy je endometrium nejvíce připraveno na přijetí a zahnízdění embrya. Tvorba děložní sliznice se ale může u některých žen lišit, až 35 procent žen tak může mít implantační okno posunuté. To znamená, že se nachází v jiné části jejich cyklu než je obvyklé. Právě k těmto účelům slouží testy zralosti endometria EndomeTRIO a BeREADY, které dokáží implantační okno přesně stanovit a mohou tak určit nejlepší čas pro transfer.

BeREADY a EndomeTRIO

Na základě analýzy vzorku stěru z dělohy určí test beREADY vaše individuální implantační okno a díky tomu stanoví optimální čas pro embryotransfer. EndomeTRIO je o něco komplexnější vyšetření, při kterém se z jednoho odběru děložní sliznice získávají výsledky pro tři různé testy. Umožňuje nejen určit optimální čas pro implantaci embrya, ale zároveň hodnotí bakteriální složení endometria a identifikuje přítomnost bakterií vedoucích k chronickému zánětu. 

EmbryoGlue 

EmbryoGlue slouží jako takové tkáňové „lepidlo“, které pomáhá udržet embryo na děložní stěně. Zároveň poskytuje všechny živiny nezbytné pro růst embryí a svými charakteristikami imituje podmínky v děloze. Klíčovou složkou je vysoký obsah hyaluronanu (0,5 mg/ml), který se přirozeně vyskytuje ve folikulární tekutině vejcovodů a dělohy. 

Akupunktura

Také akupunktura před po transferu může ovlivnit schopnost dělohy přijmout transferované embryo. Dalším pozitivem akupunktury je uvolnění děložního hrdla, které umožňuje jednodušší embryotransfer a pomáhá zabránit případné křeči.

Jaký režim dodržovat po KET?

Po transferu embrya si dopřejte klidový režim. Následující dva týdny se vyhněte nadměrné fyzické aktivitě a nezvedejte těžké věci. Určitě také vynechte horké koupele a návštěvu sauny. Jednoduše si dopřejte odpočinek. Tentokrát je čas na četbu, procházky na čerstvém vzduchu, koukání na seriály nebo třeba ruční práce. Jednoduše něco, co vás baví a nevyžaduje to větší fyzickou námahu.

TIP: Přečtěte si, jak se chovat po transferu embrya

Pokud se u vás do 14 dní od přenosu embrya nedostaví menstruace, můžete si doma udělat těhotenský test. Test si ale nedělejte zbytečně dříve. V průběhu IVF léčby užíváte řadu léků, které mohou zkreslovat výsledek, ať už směrem k falešné pozitivitě nebo falešné negativitě. Relevantní výsledky tak test přináší až právě po 14 dnech. Vyhnete se tak zbytečnému stresu, který by z falešných výsledků mohl nastat. Pokud je test pozitivní, pozveme vás na odběr krve a ultrazvukové vyšetření. Pokud ne, domluvíme se na dalším postupu a společně vybereme metodu, která pomůže tomu, abyste se co nejdříve stali rodiči. Obraťte se na tým našich odborníků na klinikách v Brně nebo v Ostravě. Jsme tu pro vás, abychom vám pomohli na vaší cestě za vytouženým miminkem. 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Objednejte se na nezávaznou konzultaci

A udělejte první krok na vaší cestě za miminkem. Lékař s vámi probere vše, co vás zajímá, a navrhne další postup.

Pokud máte žádanku od lékaře,
je vstupní konzultace zdarma.

Brno, Studentská 812/6

Vaše dotazy zodpovíme Po-Pá, 7-18 hodin.

Pohotovost +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11

Vaše dotazy zodpovíme Po-Pá, 7-15 hodin.

Pohotovost +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6

Vaše dotazy zodpovíme Po-Pá, 7-18 hodin.

Pohotovost +420 602 592 842

Zobrazit na mapě

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11

Vaše dotazy zodpovíme Po-Pá, 7-15 hodin.

Pohotovost +420 606 029 983

Zobrazit na mapě

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

[CZ] Obecný formulář (vyskakovací okno, str Kontakt)

 

* Povinné položky

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.